Siyaset

'400 vekil' yalanına 4 yıl hapis istemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini çarpıtarak haber veren Hürriyet Yayın Yönetmeni Ergin ve Ekrem Dumanlı'ya dava açıldı.

25 Aralık 2015 Saat: 14:14
'400 vekil' yalanına 4 yıl hapis istemi
'400 vekil' yalanına 4 yıl hapis istemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir TV programında söylemediği sözleri söylemiş gibi yansıttığı öne sürülen Hürriyet ve Zaman internet sitelerinin sorumluları oldukları gerekçesiyle, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Zaman Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

GERÇEKDIŞI HABER YAPILDI 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt'un hazırladığı iddianamede, 6 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın program esnasında söylediği sözlerin 'hurriyet.com.tr'' ve "zaman.com.tr" sitelerinde "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca Açıklaması: Dört Yüz Milletvekili Alınsaydı Bunlar Olmazdı'' şeklinde verildiği anlatıldı. İddianamede şu ifadelere yer verildi: "Dağlıca'daki terör saldırısında şehit olan askerlerin ölümünü 7 Haziran seçimlerinde kurucusu olduğu partinin 400 milletvekili sayısına ulaşmaması sebebine bağladığı gibi gerçek dışı, incitici ve iyi niyetle bağdaşmayan şekilde haber yapıldığı belirlenmiştir... Kendisine hakaret edilen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'dır." 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑