Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak adına sınai haklar bilincini ve patent okuryazarlığını artırmayı hedefleyen Destek Patent, 3 yıl önce start verdiği “Fikrine Sahip Çık” projesiyle bugün, 13 ilde 13 bin kişiye ulaştı.
Projenin amacı, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan özellikle buluş yapmaya meraklı, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecanlı, girişimci gençleri fikri sınai haklar konusunda eğitimlerle bilinçlendirmek.
Sınai haklar bilincini yaygınlaştırmak ve patent okuryazarlığını artırarak, Türkiye'nin fikri sermayesine katkıda bulunma amacıyla başlatılan “Fikrine Sahip Çık” projesi kapsamında bugüne kadar; 13 ilde 13 bin kişiye ulaşılarak, eğitimler verildi. Türkiye genelinde İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokoller imzalanarak teknik ve meslek liseleri öğretmenlerine de eğitimlerin verildiği projede hedef, genç zihinlere ulaşarak onlara bu bilinci aşılamak.
İl milli eğitim müdürlükleri, üniversiteler, liseler, teknoloji transfer ofisleri, teknoparklar, vakıflar, dernekler, ticaret odaları, organize sanayi bölgeleri ve kalkınma ajansları ile iş birliği içinde yürütülen projede eğitim vermenin yanı sıra talep eden liselere mentörler atanarak danışmanlık da veriliyor. Ayrıca, proje kapsamında erişilen herkese anket yapılarak, bilinç düzeyinin geldiği seviye ölçümleniyor. Gerek görüldüğü taktirde yeniden eğitim veriliyor.
2022-2023 Eğitim – Öğretim yılı planları kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak çalışmaların ilk adımları 28 ve 29 Eylül tarihlerinde gerçekleşen toplantılarla atıldı.
28 Eylül’de İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Aykut Akca’nın Avrupa yakası meslek lisesi müdürleri ile düzenlendiği toplantıya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Levent Yazıcı da katılım sağladı. Gerçekleşen proje ve koordinasyon toplantılarında Destek Patent Başkanlık Danışmanı, aynı zamanda Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Hakan Özcan; Fikrine Sahip Çık kurumsal sosyal sorumluluk projesinin hedeflerini ve amaçlarını Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri müdürleriyle paylaşarak, okul müdürlerinin proje ile ilgili sorularını yanıtladı. Toplantının ikinci gününde ise bu kez Anadolu yakasında bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri müdürleriyle bir araya gelindi.
İddialıyız: “Fikrine sahip çıkmak için haklarını bilmeyen tek bir genç kalmayacak”
Ülkemizin geleceği için fikir sahibi gençlere ulaşmak gerektiğinin altını çizen Destek Patent CEO’ su Faruk Yamankaradeniz ‘‘Tüm çabamız, Türkiye'nin fikri sermayesine katkıda bulunmak ve ülkemizin küresel boyutta rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bilinçlendirmek. Özellikle de buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci gençlerimizin gerek Türkiye’de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz. 3 yılda 13 ile ve 13 bin kişiye ulaştık. Amacımız, projemizde bize destek veren kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm Türkiye’de fikri ve sınai haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamak. Bu konuda iddialıyız.’’ dedi.